Airco service Bunnik

Airco service

Ruikt het muf als u in de auto stapt? Of kan de airco niet voorkomen dat de ruiten beslaan? Grote kans dat het aircosysteem aan een reiniging toe is. Onze airco service in Bunnik is dan de oplossing.

Een goed werkende airco zorgt voor een frisse, koele lucht in de zomer en bij vochtige omstandigheden voorkomt de airco dat de ramen beslaan. U rijdt niet alleen prettiger maar ook een stuk veiliger! We sommen de belangrijkste problemen op, zodat u ze herkent en actie kunt ondernemen.

1. De airco in de auto wordt niet goed koud of geeft warme lucht
Wanneer de airco in de auto niet koud wordt of warme lucht geeft, dan heeft dat over het algemeen een viertal oorzaken:

  • Er is sprake van een lekkage in het systeem, waardoor het koudemiddel verdwijnt
  • De compressor is stukgelopen
  • De ventilator is kapot
  • De verdamper werkt niet meer goed genoeg

Voor een kapotte verdamper of stukgelopen compressor bestaat geen andere oplossing dan vervangen. Naast het te vervangen onderdeel moet ook het gehele systeem opnieuw gecontroleerd en gevuld worden. Als de airco het nog wel doet, maar onvoldoende koude lucht geeft dan is de oorzaak vaak een tekort aan koudemiddel. Laat het systeem in dat geval controleren op lekkage en bijvullen.

2. De airco in de auto maakt een raar geluid
Een ander veelvoorkomend probleem is een airco die een raar brommend of fluitend geluid maakt. Een brommend geluid is over het algemeen toe te wijzen aan een verouderde en versleten compressor die aan vervanging toe is.

3. De airco in de auto stinkt
Uw auto vult zich met een sterke, muffe geur zodra de airco aanstaat; wat is er aan de hand? Een stinkende airco is toe te schrijven aan vervuiling in het aircosysteem door schimmels en bacteriën, vooral op het pollenfilter, de verdamper, in de pollenfilterbehuizing en de aangrenzende luchtkanalen. Dit is over het algemeen het gevolg van gebrekkig airco-onderhoud en eenvoudig op te lossen door de airco te laten reinigen.
Dit veroorzaakt niet alleen stank, maar het is ook slecht voor uw gezondheid. Een slecht werkende airco kan allergische reacties bij u of uw passagiers tot gevolg hebben. Denk aan verkoudheid, grieperig gevoel, geïrriteerde luchtwegen, keelpijn en tranende ogen. Mensen met een mindere weerstand, ouderen en kleine kinderen, zijn sneller vatbaar voor bacteriën in de airco. Door elke jaar de airco te laten reinigen heeft u een fris en gezond klimaat, ook tijdens de langere ritten. Heeft u een vraag over de airco dan kunt u altijd contact met ons opnemen.

Airco services

  • Aircocheck

  • Airco reiniging

  • Airco vullen

  • Airco full service

aircoservice-auto

Maak nu een afspraak:

...of stuur een bericht