Elektronische diagnose

Diagnose en elektronische storingen

Een moderne auto heeft heel wat elektronica. Vaak voor het besturen van de motor, maar ook voor andere zaken zoals de airco of zelfs het bewegen van de spiegels. Uw auto is een hightech voertuig geworden. Door heel wat sensoren stuurt de elektronica heel wat informatie naar de motor, veiligheids- en waarschuwingssystemen. Er zitten tientallen sensoren of microcontrollers in uw auto. In de elektronica kunnen fouten of storingen optreden, waardoor lichtjes aangaan op uw dashboard. De elektronica kunnen wij uitlezen of diagnosticeren, m.a.w. wij communiceren met de kleine computers in uw auto. Dit stelt ons in staat om foutcodes te vinden en te analyseren. Bij een serieuze storing in de elektronica kan de auto letterlijk stilstaan. De autofabrikanten steken alsmaar meer chips in uw auto en die trend zal blijven toenemen.

Uw auto is een complexe machine geworden, een correcte diagnose en codering van uw wagen is specialistenwerk. Wij bezitten over de apparatuur, de ervaring en de kennis, om uw wagen weer om te toveren in uw geliefde bolide. Wij spreken dagelijks met boordcomputers.

Het is niet altijd een defect aan de chip, het kan eveneens een kabelprobleem zijn, defecte regeleenheden of sensoren. Wij kunnen elk merk en type auto diagnosticeren. Naar gelang het type elektronicaprobleem is de "hersteltijd" variabel.

Top 5 meest voorkomende storingen bij auto's

  1. Storing in uitlaat- of emissiecontrolesysteem
  2. Falende navigatiesystemen
  3. Accuproblemen
  4. Problemen met het remsysteem
  5. Problemen met het onderstel

Maak nu een afspraak:

...of stuur een bericht